Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že pod přívozem v Děčíně uniká z kráčejícího bagru, který prohlubuje koryto Labe, olej nebo nafta. Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice Děčín, která okolo bagru natáhla norné stěny. Jednotka dále spolu s dobrovolnou jednotkou Hřensko vyjela na Suchou Kamenici, kde byla natažena další norná stěna, která zachytávala olejový film z hladiny řeky.

Únik z bagru byl zastaven a bagr vytažen z vody. Zachycený olejový film na norných stěnách byl sbírán pomocí sorbentu. Bylo informováno povodí Labe a Spolková republika Německo. Stěny jsou průběžně kontrolovány.

Vyhlášeno bylo pátrání po pohřešované osobě v skalním prostoru Teplice nad Metují – Jiráskovy skály (Bischofstein). Na místo se sjeli hasiči stanice Broumov, stanice Náchod, JSDH Teplice n. M., JSDH Adršpach, JSDH Police n. M., JSDH Česká Metuje, JSDH Žďár n. M.

Do zálohy na stanici byla povolána JSDH Broumov. Pátrání řídila Policie ČR, účastnila se Skalní záchranná služba a ZZS Broumov. Dle posledních informací byla žena nalezena živá.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Dolní Radechové zasahovaly u dopravní nehody, která se stala v Dolní Radechová. Osobní vozidlo z dosud nejasných příčin sjelo ze silnice a skončilo v místním potoce.

Při příjezdu první jednotky na místo byla řidička mimo vůz a bez známek zranění. Z havarovaného auta nevytékaly žádné provozní kapaliny, které by ohrozily vodní tok. Hasiči odpojili u auta autobaterii a na vyproštění přivolali specializovanou firmu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Poděbrad a Nymburka vyjeli společně s dobrovolnými kolegy z Libice nad Cidlinou a Velkého Zboží k požáru chaty v Poděbradech. Při příjezdu na místo byl celý objekt v plamenech, hasiči museli chránit sousední chatu, V 11.45 hodin se jim podařilo dostat požár pod kontrolu, ve 12 hodin ho zcela zlikvidovali.

Zásah proběhl bez zranění, v chatě nikdo nebyl. Způsobená škoda byla vyčíslena na 250.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 20.000 Kč, příčinou vzniku ohně je úmyslné zapálení.

K dopravní nehodě dvou osobních automobilů vyjela na silnici č. 144 k obci Tvrzice profesionální jednotka ze stanice Prachatice. Střetly se zde osobní automobily továrních značek Honda City a Škoda Fabia. Nehoda se obešla bez vyproštění, zraněny byly tři osoby. Všechny si převzali zdravotníci ZZS.

Zasahující hasiči provedli u havarovaných aut protipožární opatření a po dobu šetření nehody Policií ČR řídili provoz na komunikaci. Poté pomohli s naložením aut na vůz odtahové služby a zásah ukončili závěrečným úklidem vozovky od úlomků plastů, střepů a hlíny.