Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K další nehodě byla k obci Dobrohošť vyslána profesionální jednotka ze stanice Dačice. Zde havaroval osobní automobil, který skončil na boku v příkopu. Hasiči u něj provedli protipožární opatření a vytékající provozní kapaliny jímali do připravených nádob.

Zraněného řidiče si převzali zdravotníci ZZS. V 16:41 hodin se k nehodě dostavila Policie ČR, po jejímž zadokumentování hasiči pomohli s naložením auta na vůz odtahové služby. Jednotka HZS ukončila zásah v 18:22 hodin.

Profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné likvidovali následky další nehody, a to v ulici B. Němcové v Českých Budějovicích. Zde se srazily dodávka s osobním automobilem. V důsledku nárazu z vozů vytekly na silnici provozní náplně. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Zasahující hasiči zasypali vyteklé provozní kapaliny sorbentem a po došetření nehody Policií ČR pak zásah ukončili závěrečným úklidem komunikace.

ZZS ohlásila na operační středisko HZS Jihočeského kraje nehodu, která se stala v Českých Budějovicích v Novohradské ulici. Střetly se zde motocykl s osobním automobilem. Při nehodě utrpěla zranění jedna osoba, hasiči nemuseli vyprošťovat. Do své péče si ji převzali zdravotníci ZZS.

Zasahující hasiči provedli zajištění obou dopravních prostředků a kontrolu úniku provozních kapalin. Po příjezdu Policie ČR velitel zásahu předal nehodu a jednotka se vrátila zpět na základnu.