Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Osádky cisterny a automobilového žebříku ze strakonické stanice vyjeli ve Strakonicích do ulice Krále Jiřího z Poděbrad, kde byl ohlášen požár digestoře. Když hasiči přijeli do zasaženého bytu, digestoř už nehořela. Hasiči provedli kontrolu, zda se někde nenachází skrytá ohniska, a krátce před půl šestou navečerní odjeli zpět na základnu.

Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS vyčíslil na Kč 15 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 50 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

K nehodě na silnici I/57 v obci Brumov-Bylnice byla vyslána jednotka hasičů z Valašskokloboucké stanice. Na místě události došlo k nehodě osobního automobilu Peugeot 206, a následně osobního automobilu Renault Scenic a dodávky Fiat Ducato. Žádný z řidičů nebyl zraněný, a v době příjezdu jednotky byli všichni účastníci nehody mimo havarované vozidla.

Hasiči provedli odpojení akumulátorů a zajištění místa nehody, aby zabránili vzniku požáru. Uniklé provozní kapaliny byly zlikvidovány pomocí sorbentů. Po zadokumentování nehody policií byl proveden úklid vozovky a jednotka se po téměř dvou hodinách vrátila zpět na svou základnu.