Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel na komunikaci u Veselé. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Kamenice nad Lipou společně s dobrovolnými hasiči z Počátek.

Při nehodě se lehce zranila řidička jednoho z vozidel, po ošetření ji zdravotníci ponechali na místě události. Na havarovaných vozidlech jednotky provedly protipožární opatření a na pozemní komunikaci řídily dopravu.

Na silnici E49 vedoucí z Českých Budějovicích do Lišova u obce Hůry likvidovali českobudějovičtí profesionální hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu. Havarovaný automobil byl v době příjezdu hasičů na boku opřený o středová svodidla. Hasiči auto zajistili proti požáru a do příjezdu Policie ČR řídila provoz na komunikaci.

Po zadokumentování nehody jednotka HZS otočila auto na kola a zásah ukončila. Operační středisko informovala SÚS o poškození svodidel.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci v Čechočovicích. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Třebíče. Osobní vůz skončil po nehodě mimo vozovku.

V době příjezdu hasičů byla v péči zdravotníků jedna zraněná osoba. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

K dopravní nehodě, která byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, vyjela k obci Horní Žďár profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec. Jednalo se nehodu osobního automobilu značky Renault Laguna. Jeho řidič byl v okamžiku příjezdu hasičů mimo havarované auto již v péči lékaře ZZS.

Hasiči po provedeném průzkumu zajistili Renault proti požáru a zkontrolovali, zda auta nevytékají provozní kapaliny. Do příjezdu Policie ČR také řídili provoz na komunikaci. Zásah jednotky byl ukončen krátce před polednem.