Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Litomyšle vyjížděli v pondělí 28. července v 13.12 hodin do Sedliště k požáru pole o rozloze přibližně 30 × 50 m. Velitel zásahu si nechal k místu události přivolat další posilové jednotky dobrovolných hasičů z Cerekvice nad Loučnou a Litomyšle.

Požár hasiči zlikvidovali v 13.32 hodin. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při pálení klestí na rozhraní pozemků. Vyšetřovatelka hasičů udělila osobě, která požár způsobila, pokutu.

K ohlášenému požáru bytu vyjela prachatická profesionální jednotka včetně automobilového žebříku do Italské ulice v Prachaticích. Průzkum na místě ukázal, že kouř vychází z otevřeného okna bytu v prvním podlaží.

Hasiči po nastavovacím žebříku vnikli oknem do bytu, kde našli na zapnutém sporáku spálené potraviny. Hasiči sporák vypnuli a pánev odstavili. V bytě nikdo nebyl. Po odvětrání hasiči byt předali zástupci bytového družstva a zásah ukončili.

K požáru balíku slámy na poli vyjeli 28. července 2014 odpoledne hasiči k obci Klamoš na Hradecku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 12:52 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a Klamoše.

Požár se nešířil a nehrozilo jeho přeskočení na pole či další balíky slámy. Místní jednotka dobrovolných hasičů zůstala na místě a prováděla dohled nad požářištěm. Požár nezpůsobil škodu na majetku.

Následky nehody likvidovala jednotka z Českého Krumlova v obci Chlumec, kde se na silnici I. třídy č. 39 u odbočky na Dolní Třebonín srazily dva osobní automobily.

Zasahující hasiči provedli u obou vozů protipožární opatření a zabránění dalšímu úniku provozních kapalin. Provozní látky vyteklé na silnici zasypali sorbentem, který pak po odtlačení havarovaných aut mimo komunikaci zametli. Při nehodě utrpěla zranění jedna osoba, nehodu šetřila Policie ČR.