Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Prachatická profesionální jednotka byla vyslána do obce Šumavské Hoštice, kde spadla lípa na stodolu. K zásahu vyjela také osádka automobilového žebříku z vimperské stanice, ale žebřík nakonec nebylo možné použít.

Proto byla na místo svolána jednotka SDH obce Šumavské Hoštice, která pomohla prachatickým profesionálům z rozřezáním a odklizením lípy. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby. Hasiči na místě spolupracovali s pracovníky firmy E-on, kterým se podařilo provizorně opravit elektrické vedení.

Jednotky HZS Jeseník, SDH Javorník a SDH Bílý Potok byly vyslány k ohlášenému požáru pole se stojatým obilím v Javorník u polských hranic. Po příjezdu byl zjištěn požár trávy, který se dostal na naše území při vypalování trávy na polském území.

Na našem území byla zasažena plocha cca. 15 × 15 metrů. Na polské straně to bylo mnohem více. Včasným zásahem bylo uchráněno pole s obilím. Plameny se podařilo zastavit metr před polem. Hasiči se na své základny vrátili po půl osmé večer.

Policie ČR si vyžádala profesionální hasiče z jindřichohradecké stanice k odstranění následků dopravní nehody, při které se u čerpací stanice ve Václavské ulici v Jindřichově Hradci střetly nákladní vůz s osobním. Vyproštění zraněných osob nebylo nutné, zdravotníci do své péče převzali dvě zraněné osoby.

Hasiči provedli zajištění místa nehody a zabezpečení havarovaných aut proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Poté až do příjezdu Policie ČR řídili provoz na komunikaci. Nehoda byla příslušníkům Policie ČR předána k šetření v 16:05 hodin. Poté se jednotka HZS vrátila zpět na základnu.