Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V 11.45 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena nehoda čtyřkolky a motocyklu u Slavětína na Havlíčkobrodsku. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř.

Při střetu se zranil motocyklista, kterého po nezbytném ošetření na místě události převezli zdravotníci k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.

Na 10. kilometru dálnice D2 ve směru na Břeclav zasahují tři hasičské jednotky – ze stanic Lidická, BVV a Židlochovice – u nehody dvou dodávek. Hasiči hned po příjezdu začali oživovat jednoho z řidičů. V oživování pokračovala i zdravotnická záchranná služba, která zachráněného řidiče a další zraněnou osobu následně odvezla k dalšímu ošetření.

Po dobu záchranných prací a vyšetřování dopravní nehody byla dálnice D2 ve směru na Bratislavu uzavřena. V 8.25 byl zprůjezdněn jeden jízdní pás.

Tři jednotky hasičů vyslalo operační středisko k původně hlášenému požáru osobního vozidla po dopravní nehodě do obce Uherčice na Břeclavsku. V hořícím autě se měla nacházet zaklíněná osoba. Informace o požáru se nepotvrdila, proto se hasiči plně soustředili na vyproštění zaklíněné osoby.

Museli pomocí speciálního nářadí odstřihnou střechu, dveře a odtlačit palubní desku. Zásah trval bezmála hodinu a půl.