Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Pomoc dvou jednotek hasičů Olomouckého kraje, jmenovitě profesionální požární stanice Šternberk a dobrovolné hasičů Bohuňovice, si vyžádal požár na rozloze zhruba 20 × 20 m a to za obcí Bohuňovice směr Hlušovice.

Kontrolované a hlášené pálení nedaleko čističky odpadních vod za obcí nabralo na intenzitě a pracovníci z obavy možného rozšíření na travnatý porost a blízkosti dalších stromů přivolali k pomoci hasiče. Obě jednotky za asistence pracovníků provedly po chvíli lokalizaci. Nebezpečná místa hasiči poté preventivně prolili vodou. Na místě zůstává místní dobrovolná jednotka, ta zajistí dohled nad dohořením.

Na linku tísňového volání byl firmou RWE ohlášen velký únik plynu z hlavního uzávěru v objektu firmy Constellium Extrusions v Ústecké ulici v Děčíně – Rozbělesech. Na místo vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Děčín a dobrovolné jednotky ze Starého Města, Horního Žlebu a Boletic nad Labem.

Hasiči evakuovali zaměstnance z administrativní budovy a provedli protipožární opatření. Ústecká ulice byla uzavřena. Firma RWE pracuje na zastavení úniku plynu.