Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V rámci mezikrajské výpomoci zasahovala profesionální jednotka ze stanice Tábor na silici I/3 u obce Miličín (Středočeský kraj) u dopravní nehody dvou osobních automobilů značek Ford Focus. Když táborská jednotka k nehodě přijela, zasahovaly zde již ZZS, Policie ČR a jednotka SDH obce Votice. Jako další se k nehodě dostavila profesionální jednotka ze stanice Benešov. V důsledku nehody nebyl nikdo zraněn, z nádrží vozů nevytekly žádné provozní kapaliny. Táborská jednotka proto zásah ukončila a vrátila se na základnu.

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjela českobudějovická profesionální jednotka v Českých Budějovicích na silnici I. třídy č. 49. Dle oznamovatelky na tísňovou linku se jednalo o střet řidiče elektroskútru a vlekem autobusu. Když hasiči přijeli na místo nehody, průzkumem zjistili, že zranění utrpěl pouze řidič skútru. Hasiči ho předali do péče ZZS. Po příjezdu Policie ČR velitel zásahu předal nehodu k šetření.

Profesionální hasiči ze stanice Třeboň zasahovali u Štěpánovic u odbočky na Slavošovice u dopravní nehody dodávky. Při nehodě utrpěla zranění jedna osoba, zasahující hasiči ji však nemuseli vyprošťovat. Ošetření provedli zdravotníci ZZS. Zasahující hasiči převrácenou dodávku zajistili proti požáru a úniku provozních látek. Po ukončení šetření Policie ČR jednotka HZS auto otočila zpět na kola a zásah ukončila závěrečným úklidem komunikace.