Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje přijala informaci o požáru dřevěné chaty v Českém Brodě. Na místo byly vyslány profesionální jednotky ze stanice Český Brod a Kolín a dobrovolné jednotky SDH Pečky a Poříčany. V době příjezdu hasičů byla chata již celá v plemenech, v 00.40 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu, v 1.45 hodin se vrátili zpět na základnu. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Požár chaty v Loděnici zaměstnal tři jednotky středočeských hasičů. Hasiči pomocí 3 C proudů dostali požár pod kontrolu během půl hodiny. Na místě zasahovaly jednotky HZS Středočeského kraje stanice Beroun a SDH Loděnice a Vysoký Újezd.

Ve 21.40 hodin se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu, o hodinu později ho hasiči zlikvidovali. Až do rána požářiště hlídali hasiči z Loděnice. 25. 5. 2014 dopoledne bude probíhat vyšetřování PČR, psovoda a vyšetřovatele požárů hasičů. Způsobená škoda je odhadnuta na 150.000 Kč, uchránit se nepodařilo nic, příčina vzniku požáru je nejspíš úmysl.

Následky tragické nehody likvidovala v Třeboni na silnici č. 34 třeboňská profesionální jednotka. Jednalo se o střet dvou motocyklů. Motorkář jedné motorky svým zraněným na místě podlehl, druhý motorkář byl letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích.

Zasahující hasiči provedli zajištění obou motorek proti vzniku požáru a po odletu vrtulníku a zadokumentování nehody Policií ČR pak zajistili úklid komunikace. Vozovka byla zprůjezdněna až po 21. hodině.