Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny českobudějovických profesionálních hasičů zasahovaly na silnici mezi Municemi a Zahájím, kde došlo k dopravní nehodě automobilu. Jednalo se o osobní vůz značky VW Passat, který po nárazu do stromu skončilo na střeše. Ve voze zůstal zraněný řidič.

Zasahující hasiči jej během několika minut vyprostili a předali zdravotníkům ZZS. Zároveň s vyproštěním jednotka zjistila vůz proti požáru. Po ukončení záchranných prací hasiči nehodu předali Policii ČR k šetření a před 17. hodinou odjeli zpět na základnu.

V 16.05 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda tří osobních vozidel na komunikaci Na Dolech v Jihlavě. K nehodě vyjeli jihlavští profesionální hasiči. Při střetu se zranily dvě osoby. Hasiči pomohli zdravotníkům s jejich ošetřením a následným transportem do sanitního vozu. Na vozidlech hasiči provedli protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin. Do příjezdu policistů hasiči na místě řídili dopravu. Po zadokumentování dopravní nehody pomohla jednotka s naložením vozidel na odtah.