Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U dopravní nehody osobního automobilu zasahovali varnsdorfští profesionální hasiči společně se záchranáři a policisty mezi obcemi Studánka a Krásná Lípa na Šluknovsku. Z vozidla, které skončilo mimo vozovku, hasiči vyprostili zraněnou osobu a předali ji do péče záchranářů – do nemocnice ji následně transportoval vrtulník.

Po vyšetření nehody přítomnými dopravními policisty hasiči pomohli havarovaný vůz naložit na vozidlo odtahové služby.

Profesionální hasiči z byli vysláni k otevření bytu ve třetím patře domu v ulici Havlíčkova v Náchodě, jehož uživatelka neotvírala. Osmaosmdesátiletá seniorka na bouchání nereagovala.

Hasiči pomocí automobilového žebříku přes okno zjistili, že žena leží na zemi a snaží se komunikovat. Rozbili jednu okenní tabulku u balkónových dveří a dostali se do bytu. Ženě poskytli první pomoc a vyčkali na příjezd záchranné služby.

Jednotka hasičů z Holic zasahovala v pondělí 5. května v dopoledních hodinách u nehody dvou vozidel, ke které došlo na odbočce silnice I/35 směrem a Chvojenec. Při příjezdu hasičů byly již osoby mimo vozidlo. Hasiči provedli první před lékařské ošetření a po příjezdu posádky záchranné služby byla zraněná osoby předána do péče zdravotníků.

Dále jednotka provedla protipožární opatření a zajistila vozidla proti požáru. V jednom vozidle cestovalo dítě, hasiči ke zklidnění předali plyšovou hračku dráčka Záchranáčka. Po odstranění následků nehody se hasiči vrátili zpět na svou základnu.