Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda čtyřkolky přibližně dva kilometry před obcí Těchobuz ve směru od obce Jetřichovec. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Pacova. Při nehodě se zranil řidič čtyřkolky a skončil v péči zdravotníků.

Hasiči provedli na čtyřkolce protipožární opatření a zajistili ji proti úniku provozních kapalin. V místě hasiči kyvadlově řídili do příjezdu policistů dopravu. Po zadokumentování dopravní nehody policisty naložil hasiči havarovaný stroj na odtah.

Jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Úštěk a dobrovolné jednotky z Lovečkovic a Liběšic vyjely do obce Dubičná, okres Litoměřice k požáru padesáti balíků slámy. Hasiči odkutáleli 10 nezasažených balíků. Majitel stohu rozhrnoval hořící balíky nakladačem a hasiči je prolévali vodou. Požár lokalizovali v 15:16 a zlikvidovali v 16:28. Příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm.

Foto: Michal Horner HZS Ústeckého kraje

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci u Velké Bíteše ve směru na Osovou Bitýšku. K nehodě vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Velké Bíteše.

Při nehodě se zranila řidička osobního vozidla Renault Twingo. Hasiči ji poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků ji předali do jejich péče. Na vozidle provedly jednotky protipožární opatření a zamezily možnému úniku provozních kapalin. Do příjezdu policistů v místě hasiči řídili dopravu.