Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na žádost Policie ČR byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Luhačovice k odstranění popadaných stromů na komunikaci mezi obcemi Horní Lhota a Zádveřice. Celkem čtyři stromy zcela zablokovaly silnici a zastavily veškerý dopravní provoz.

Hasiči za použití motorové pily stromy rozřezali a jejich zbytky odstranili mimo vozovku. Z preventivních důvodů byl pokácen ještě jeden strom, který se nebezpečně nakláněl nad komunikaci. Po necelých třiceti minutách byl provoz na silnici obnoven.

Foto: Policie ČR

Celkem tři osoby utrpěly zranění při dopravní nehodě, která se stala u obce Staňkov. Řidič osobního automobilu nezvládnul řízení a sjel do blízkého potoka. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Třeboň, s vyprošťovacím automobilem profesionálové ze stanice Jindřichův Hradec a jednotka SDH obce Suchdol nad Lužnicí.

Průzkum ukázal, že havarované auto je v tůňce, nevytékají z něj žádné provozní kapaliny a jeho osádka nepotřebuje vyproštění. Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči po 13. hodině vytáhli auto zpět na komunikaci. Zásah byl operačním střediskem uzavřen v 14:41 hodin.