Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla, které podle ohlašovatele narazilo do svodidel na komunikaci na ulici Romana Havelky v Jihlavě. K nehodě vyjeli jihlavští profesionální hasiči.

Při nehodě se zranila jedna osoba, která skončila v péči zdravotníků. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

Dvě osobní vozidla se srazila po třetí hodině odpoledne na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. V jednom z vozidel cestovaly s řidičkou tři děti. Jedno z nich bylo zraněno a převezeno záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči jemu, i dalším dvěma dětem, darovali hasičského maskota, plyšového dráčka Záchranáčka. Hasiči asistovali záchranné službě při ošetření a naložení zraněného dítěte do sanity. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že před rodinným domkem v Komenského ulici v Roudnici nad Labem hoří plyn. K požáru vyjela jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Roudnice nad Labem. Na místě unikal plyn, který byl pravděpodobně zapálen poškozeným elektrickým kabelem.

Na místě jsou plynaři a byly informovány elektrozávody, aby byl vypnut proud v poškozeném kabelu. Městská policie uzavře ulici. Plyn byl uzavřen také.