Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Asi dvacetitisícovou škodu způsobil požár osobního vozidla zn.Ford Focus, který vznikl u přepážky motorového prostoru a interiéru vozidla. Ke vzniku požáru došlo podle svědků po zaparkování vozidla jeho majitelem. Ti také řidiče na vycházející kouř a vzniklý požár upozornili.

Na tísňovou linku krajských hasičů byl požár oznámen v 12:41 hodin. K likvidaci události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů centrální stanice Zlín a hasičů města Zlína z Prštného. Ještě před jejich příjezdem se podařilo občanům rozšiřující se požár za použití vody zlikvidovat. Hasiči provedli pouze kontrolu vozidla a předali místo vyšetřovateli požárů a majiteli.

Jednotka dobrovolných hasičů z Rumburku vyjela k blíže nespecifikovanému požáru v chatové oblasti u Racka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení klestí a zřejmě i nějakého odpadu.

Pálení probíhalo na cizím pozemku bez souhlasu jeho majitele, v neohraničeným ohništi v blízkosti suchého travního porostu za velkého větru. Jednotka provedla uhašení za pomoci pár kýblů vody a přivolala na místo hlídku PČR a MP.

Osádky dvou cisteren a automobilové plošiny z jindřichohradecké stanice vyjely ve svém městě na sídliště Pod Kasárny k ohlášenému požáru v jedné z řadovek. Provedeným průzkumem zasahující hasiči zjistili, že se jedná o požár elektroinstalace v podhledu druhého patra domu. Hasiči jej uhasili během několika minut.

Krátce před 11. hodinou pak jednotka odjela zpět na svoji základnu. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na Kč 10 000,–, hodnota uchráněného majetku je Kč 1 500 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.