Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání byl oznámen požár za plotem dopravního podniku v Jateční ulici Ústí nad Labem – Předlicích. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem, dobrovolná jednotka z Chabařovic a podnikové jednotky SŽDC a Teplárna Trmice.

Hořely stavební buňky spojené do jednoho objektu, ve kterých byl sklad stavebního materiálu a nářadí. Hasiči z objektu vynesli propanbutanovou lahev. Požár lokalizovali v 1:17 a zlikvidovali v 2:36. Škoda způsobená požárem a jeho příčina se vyšetřují.

Semilští profesionální hasiči zasahovali v části obce Bořkov na Semilsku, kde došlo v rodinném domku k požáru uskladněného palivového dřeva za kamny. Požár zasáhl pouze toto dřevo a dále se nestihl rozšířit, lokalizaci i likvidaci provedl v zakouřeném prostoru přicházející majitel ještě před příjezdem jednotky.

Uvnitř objektu se nacházela žena s omezenou pohyblivostí. Přes veškerou snahu záchranářů se ženu nepodařilo oživit a lékař konstatoval smrt. Případ je dále v šetření PČR. Příčinou požáru bylo nedodržení odstupové vzdálenosti hořlavých materiálů od topidla.