Čtvrtek 19. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Karviné a drážní hasiči z Ostravy společně se zdravotnickou záchrannou službou zasahovala v pondělí 3.3. u tragické události na železnici. Ve čtvrt na dvanáct dopoledne byli pracovníci krajského operačního střediska informováni o střetu chodce s vlakem v Karviné. Na místo události ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci, která dorazila během několika minut.

Třiadvacetiletá žena utrpěla při střetu poranění neslučitelná se životem, kterým podlehla bezprostředně po nehodě, ještě před příjezdem záchranářů. Postižené nebylo možno pomoci a zasahující lékařka pouze konstatovala smrt

Policisté společně se záchranáři a hasiči asistovali při záchraně života mladého muže, který společně s dalšími dvěma osobami kácel vzrostlý strom na děčínských Folknářích.

V nestřeženém okamžiku se strom rozhýbal a padl k zemi. Pří pádu byl zraněn jeden muž, na následky zranění na místě zemřel. Pád stromu si vyžádal jeden lidský život. Okolnostmi pondělní nešťastné události se zabývají děčínští policisté.

Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda traktoru, dodávky a dvou osobních aut v ulici Slovenského národního povstání v Lounech, kdy dodávka po nehodě začala hořet. Na místo vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Louny.

V dodávce začal po srážce hořet plast v motorové části a drobný požár byl zlikvidován přenosným hasicím přístrojem ještě před příjezdem jednotky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči po vyšetření dopravní nehody Policií ČR pomohli naložit vozy na odtah.