Pátek 20. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Prachatice byli vysláni do Jeronýmovy ulice v Husinci, kde došlo k rozšíření požáru trávy do oplocené lesní školky. Tam ho majitel jednoduchými hasebními prostředky uhasil ještě před příjezdem jednotky HZS. Ta provedla pouze kontrolu řádného uhašení.

Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na Kč 2 500,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 20 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

K nehodě osobního a nákladního vozidla došlo odpoledne v Sokolské ulici v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové se dvěma zásahovými vozidly. Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla Ford Fiesta zřejmě zkolaboval za volantem a narazil do před ním stojícího nákladního auta.

Při příjezdu hasičů již na místě zasahovali záchranáři, kteří resuscitovali mladého muže. Po stabilizaci zdravotního stavu hasiči pomohli s naložením muže na nosítka a transportem do sanity. Současně také zajistili osobní auto proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.