Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ve Strakonicích v ulici Krále Jiřího z Poděbrad zasahovala na základě oznámení Policie ČR strakonická profesionální jednotka u střetu osobních automobilů značek Škoda Fabia a Mercedes Benz. Když hasiči přijeli k nehodě, zasahovala zde již Policie ČR, která již dokončovala šetření. Jednotka HZS zajistila vůz Škoda proti požáru odpojením akumulátoru a odtáhla jej ke krajnici. Mercedes byl naložen na vůz odtahové služby.

K nehodě ohlášené na tísňovou linku s nutností vyproštění zraněných osob vyjely k obci Třebohostice osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny profesionálních hasičů ze stanice Strakonice. Když hasiči přijeli na místo, nalezli havarovaný osobní automobil a zraněnou osobu, která však byla mimo havarovaný vůz.

Zraněný stěžoval na výraznou bolest hlavy. Hasiči mu až do příjezdu ZZS poskytli předlékařskou pomoc. Havarovaný vůz byl zajištěn proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Jednotka HZS u nehody dále spolupracovala s Policií ČR.

Od Policie ČR obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o dopravní nehodě, jež se stala u obce Majdalena. K zásahu vyjeli profesionální hasiči ze stanice Třeboň. Jednalo se o nehodu osobního automobilu, a přestože byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, nemuseli zasahující hasiči vyprošťovat.

Při nehodě utrpěl zranění řidič vozu, hasiči jej po příjezdu ZZS předali do péče zdravotníků. Zároveň provedli zajištění havarovaného auta proti požáru a úniku provozních kapalin. Nehodu na místě šetří Policie ČR.