Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Policie ČR si vyžádala pomoc při vyhledání osoby v objektu bývalého zemědělského družstva v obci Oblajovice. U objektu došlo ke zřícení stropu a existovala možnost, že zde zůstala jedna osoba. Policie ČR si přes Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje vyžádala do Oblajovic kynology se psy akreditovanými na vyhledávání osob v sutinách.

Na místě zasahovala také profesionální jednotka ze stanice Tábor, která zajišťovala osvětlení místa zásahu a poskytla nastavovací žebříky pro sestup do prohledávaného místa. Žádná osoba nebyla nalezena. Zásah všechny složky ukončily krátce po 18. hodině.

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyslalo operační středisko HZS JčK do obce Staré Město pod Landštejnem profesionální hasiče ze stanice Dačice a jednotku místních dobrovolných hasičů. Ti se k nehodě dostavili jako první a z havarovaného osobního automobilu vyprostili jednu zraněnou osobu. Okamžitě byla předána do péče zdravotníků ZZS.

Poté zasahující hasiči provedli u vozu, jež skončil na střeše, protipožární opatření. Velitel zásahu si na místo nehody vyžádal vůz SÚS. Zásah hasiči ukončili v 17:05 hodin, kdy se vrátili na své základny.