Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Klatovech se na hlavní silnici I/22 na křižovatce s ulicemi Podhůrecká-Mánesova střetla 3 osobní auta. V době příjezdu klatovské jednotky na místo byly všechny osoby mimo havarovaná vozidla. Řidičce, která si hasičům stěžovala na bolesti, povolal velitel zásahu prostřednictvím KOPIS ZZS.

Po ošetření řidičku odvezla ZZS do nemocnice. Hasiči asistovali policii při řízení dopravy. Po naložení vozidel na odtahovou službu hasiči očistili vozovku od sorbentu kontaminovaného uniklými provozními kapalinami.

Při nehodě, která se stala v 14:22 hodin nedaleko obce Náměšť na Hané, osobní vozidlo srazilo divokou zvěř. Hasiči po příjezdu zjistili, že při nehodě se nikdo nezranil, divoké prase od nehody uteklo, ale hasiči ho našli asi 20 metrů od místa srážky.

Kontaktováni byli proto zástupci mysliveckého sdružení, kterým byl divočák předán. Po zadokumentování nehody policií hasiči uklidili komunikaci a vrátili se zpět na základnu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Litovle.

Za Mariánskými Lázněmi směrem na Chodovou Planou havarovalo osobní auto. Na místo vyjela jednotka HZS Karlovarského kraje a jednotka SDH Planá. Osoby nebylo potřeba vyprostit, v době příjezdu jednotky byly všechny osoby mimo vozidlo.

ZZS ošetřila 1 zraněnou osobu. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči po celou dobu zásahu a policejního vyšetřování řídili na místě dopravu. Odtahové službě pomohli vozidlo naložit.