Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ke kouři, který vycházel z pod kapoty osobního vozidla v parkovacím domě na plzeňské ulici Přemyslova, vyjeli hasiči s jedním zásahovým vozidlem. Před parkovištěm na hasiče se stanice Plzeň-Střed čekal majitel, který navedl hasiče na místo.

Ti zjistili, že se nejedná o požár, ale o technickou závadu na chladicím okruhu vozidla. Hasiči z bezpečnostních důvodů odstavili auto z garáží a poskytli řidiči vodu na dojezd do místa bydliště.

Vážným zraněním skončila odpolední sváteční projížďka mladého motorkáře. Osmadvacetiletý muž řídil motocykl 28. října v Blansku směrem na Lažánky. Dle zjištění policistů předjel v ulici Gelhornova několik vozidel, ale nezařadil se a pokračoval z nezjištěných příčin v protisměru a najel do jízdní dráhy osobnímu motorovému vozidlu Škoda Fabia.

Po srážce s tímto vozidlem se motocykl ještě čelně střetl s nákladním vozidlem, které jelo ve stejném směru jako škodovka. Motorkáře transportoval vrtulník s těžkým zraněním do brněnské bohunické nemocnice. Desetiletá dívka z osobního automobilu utrpěla lehká zranění.

Dechové zkoušky u řidičů osobního i nákladního vozidla vyloučily, že by před jízdou požili alkohol. U motocyklisty byl vzhledem k jeho zdravotnímu stavu zajištěn odběr krve. Policisté ohledáním motocyklu zjistili, že zadní pneumatika je sjetá pod přípustnou mez. Další okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření. Na vozidlech se škoda vyšplhala přes sto padesát tisíc korun.

Hasiči z Rokycan a ze Slovan zlikvidovali pomocí dvou vysokotlakých proudů požár osobního auta. K požáru došlo u 58. km D5 ve směru na Prahu. Po likvidaci požáru očistili vozovku od následků požáru a odstranili překážky z dálničního pruhu.

Požár napáchal škody za 400 tisíc korun.Jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru se v tuto chvíli jeví natankování benzinu do naftového motoru. Šetření ale nadále pokračuje.