Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cvičnou figurínu pro simulaci záchrany topící se nebo utonulé osoby oceníte hlavně při výcviku v ledové vodě

Figurína simuluje svou anatomií lidské tělo s realistickým zápěstím, které lze dobře uchopit, což se při záchraně ve vodě skutečně hodí. Dospělá figurína je na suchu lehká a dobře manipulovatelná, ponořením do vody rychle zdvojnásobí svou váhu.

Není snadné najít dobrovolníka k výcviku, který ochotně skočí do studené vody a bude čekat na vaši záchranu. Vyzkoušejte si trénink s cvičnými figurínami ve dvou provedeních:

  • plovoucí na hladině,
  • potopená pod hladinou.

Pomocí nylonové síťky figurína rychle nasákne vodu a napodobí pohyb, tah a váhu jako u opravdové oběti. Overal má síťované kapsy v oblasti hrudníku a holení, ve kterých jsou pěnové destičky, jejichž přesunutím z hrudi do kapes na holeních lze měnit polohu figuríny ve vodě z vertikální na horizontální. Figuríny jsou dodávány s holinkami, které pomáhají chránit nohy při manipulaci – při vlečení přes kameny či pláž.


Vodní plovoucí figurína „Muž přes palubu“ je dodávána v zářivě oranžovém overalu s reflexními pásky na hlavě, aby byla co nejvíce nápadná. Pro cvičení situací s obtížnější viditelností je určena varianta „Hledej a zachraň“, která má černý overal a černou nylonovou síťku. S příslušenstvím „Černá mikina“ můžete rychle změnit oranžovou barvu za černou.


Samostatnou variantou vodní záchranné figuríny je „Potápějící se figurína“, která se místo nadnášení na hladině potopí na dno. Je určena převážně pro policejní potápěčské týmy k tréninku vylovení těla utonulého. Figurína má vyztuženou nylonovou síťku z nesavé pěny kvůli vztlaku.

Vodní figuríny používají pro své cvičení NATO, americké, australské a evropské námořní složky, pobřežní stráž a záchranářské agentury po celém světě. Figuríny pro záchranářský výcvik vyrábí firma Ruth Lee v Anglii více než 30 let s obchodním zastoupením firmy Metal Arsenal Trade s.r.o.

Seznamte se i vy s výhodami výrobků Eccotarp, rádi vám zašleme podpůrné materiály, přijedeme a předvedeme vám jejich možnosti použití. Více o figurínách naleznete na webu společnosti, pro novinky sledujte facebookový profil, případně napište na info@eccotarp.com nebo zavolejte na 737 802 153.

Sdílet
Seriál: Eccotarp