Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Světové policejní a hasičské hry 2015 byly slavnostně zahájeny, ceremoniál proběhl na stadionu Roberta F. Kennedyho ve Washingtonu

V pátek 26. června 2015 byly v americkém hlavním městě Washingtonu slavnostně zahájeny další Světové policejní a hasičské hry. Ceremoniál události, která se koná jednou za dva roky a pro sportovce z řad hasičů a policistů je srovnatelný snad jen s olympiádou, proběhl na stadionu Roberta F. Kennedyho ve Washingtonu, D. C.

Stadion Roberta F. Kennedyho je víceúčelový sportovní stánek na břehu řeky Anacostia ve Washingtonu, D. C. Stadion byl otevřen v roce 1961 jako Stadion okrsku Columbia, přejmenován byl v roce 1969, půl roku po atentátu na senátora Kennedyho v Los Angeles.

Celá událost proběhla ve velkém stylu, organizátorům nebylo co vytknout. Průvod sportovců, seřazený abecedně dle zemí, postupně přicházel podchodem na ovál stadionu, vítán početným publikem, bubeníky a představován komentátorem.

Tisíce sportovců z celého světa si tak mohly užít ovace, které je budou od pátečního večera provázet více něž týden – hry končí 5. července. Některé z řad hasičů či policistů učiní tato událost nesmrtelnými, slavnými či fenomenálně známými. Budou ikonou svých stanic, směn, okrsků a měst. Server POŽÁRY.cz bude u toho a exkluzivně prodá úspěchy našich hasičů a policistů světu.

Sdílet
Seriál: WPFG 2015: Fairfax