Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Se sadami proudnic a monitorů od firmy Task Force Tips již cvičí hasiči ve školních a výcvikových zařízení HZS ČR a HaZZ SR

Výrobky Task Force Tips (TFT), předního světového výrobce požárních proudnic a monitorů, byly v minulosti prodávány pod obchodní značkou LEADER. Změnou obchodní politiky firmy TFT, která proběhla na konci roku 2014, jsou již nyní jejich výrobky prodávány pod vlastní obchodní značkou. Prodej a servis výrobků je realizován prostřednictvím autorizovaného distributora v dané zemi.

Autorizovaným distributorem pro oblast České a Slovenské republiky se stala firma EuroFire, spol. s r.o. se sídlem ve Valašských Kloboukách. Letos je tomu již 15 let, kdy firma působí na poli prodeje ochranných pomůcek a vybavení pro hasiče, policii a armádu.

Společnost EuroFire je autorizovaným distributorem a obchodním partnerem společností jako např. MSA Safety, Schuberth GmbH, WEBER-HYDRAULIK, Dr. Sthamer, LEADER.

V průběhu roku 2015 probíhal proces jednání mezi firmou EuroFire, HZS ČR a HaZZ SR, který byl završen dohodou o zapůjčení vytipovaných sad požárních proudnic a monitorů, jejich doplňků, tak jako i jiných výrobků z produkce firmy TFT. Toto moderní vybavení bude sloužit na vybraných školních a výcvikových zařízeních pro výcvik hasičů a záchranářů.

Firma EuroFire ve spolupráci s výrobcem TFT připravila sady výrobků, které jsou určeny pro zvýšení povědomí a zdokonalení praktických zkušeností a dovedností hasičů při následném plnění svých povinností. V České republice se jednalo celkem o 3 sady, které zamířily do výcvikového střediska ve Zbirohu, školního a výcvikového střediska HZS v Brně a Frýdku-Místku.

Na Slovensku se jednalo o Střední školu požární ochrany v Považskom Chlmci, Centrum výcviku Lešť a výcvikové středisko G4S v podniku Slovnaft Bratislava. Veškeré vybavení bylo zapůjčeno všem zmíněným útvarům a školám po dobu dvou let zcela zdarma. Získané poznatky z používání těchto výrobků českými a slovenskými hasiči firma TFT využije pro další vývoj a zdokonalování svých výrobků.

Každá sada obsahovala:

  • Několik různých typů požárních proudnic včetně pěnotvorného příslušenství (QuadraFog, G-Force, QuadraCup, Flip-Tip, Ultimatic, Mid-Matic)
  • Přenosné lafetové proudnice – monitory (Crossfire, Blitzfire)
  • Přenosné zařízení na výrobu pěny PRO/pak
  • Pěnotvorné přiměšovače
Sdílet
Seriál: Firma Eurofire