Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Představujeme unikátní proudnice Task Force Tips, jsou výjimečné svou univerzálností

V dnešním pokračování seriálu výrobků TFT vám představíme proudnice od společnosti Task Force Tips, kterou v rámci ČR a SR zastupuje společnost EuroFire.

Proudnice G-Force

Unikátní proudnice, která je výjimečná svou univerzálností a možností přizpůsobení každému uživateli na základě jeho konkrétních požadavků. Díky kluznému ventilu a automatické regulaci výstupního tlaku je proudnice G-Force předurčena pro pulzní hašení.

Největší rozdíl mezi proudnicí s klasickým kulovým ventilem a proudnicí s kluzným ventilem je v proudění vody přes proudnici. Díky kluznému ventilu nevznikají turbulence vody, které známe při neúplném otevření kulového ventilu proudnice. V jakékoliv poloze ovládací rukojeti zaručuje kluzný ventil čistý průtok vody bez turbulencí.

G-Force

Jednotlivé verze proudnice mají několik různých nastavení průtoku, což zvyšuje jejich variabilitu. Vybrané modely proudnic G-Force mají na otočném prstenci polohu Pulsing, díky které je proudnice nastavená optimálně pro pulzní techniku hašení.

Revoluční novinkou je ovládání pomocí spouště, které úplně mění způsob práce s proudnicí. Místo klasické rukojeti máte spoušť jako u pistole a díky ní ovládáte průtok vody v proudnici. Tento systém má opět využití při pulzním hašení, kdy díky spoušti dokážete vytvářet pulzy daleko rychleji než při klasické ovládací rukojeti.

G-Force

Proudnici je možné kombinovat s pěnotvornými nástavci na těžkou a střední pěnu.

Flip- Tip

Při požárech skládek, stohů slámy apod. je výhodné použít kinetickou energii vody na rozbití hořícího materiálu. Žádná kombinovaná proudnice nevytvoří proud vody s takovou kinetickou energií, jako proudnice pro přímý proud. Flip-Tip je další z inovativních výrobků od TFT, který je kombinací proudnice G-Force a klasické proudnice na přímý proud.

Flip-Tip

V případě nutnosti lze proudnici jednoduše „zlomit“ a můžete okamžitě použít přímý proud. Během chvíle proudnici opět dáte do původní polohy a máte z ní kombinovanou proudnici G-Force. Velikosti otvoru je možné měnit díky vyměnitelným vložkám s různým průměrem.

Ultimatic

Roky osvědčená proudnice, která je dobře známa i mezi mnohými českými hasiči. Proudnice je opatřena kluzným ventilem a automatickou regulací tlaku. Hubice proudnice automaticky upravuje výstupní tlak vody na požadovanou hodnotu. To zaručuje deflektor hubice, který reguluje tlak vody pomocí pružiny.

Ultimatic

Díky této vlastnosti zaručuje proudnice konstantní dostřik vody a roztříštěný proud dokonalé kvality. Ultimatic lze pořídit ve dvou variantách – a to s pracovním tlakem 7 bar a tlakem 5 bar. Lze nastavit 7 poloh průtoku. Zuby hubice jsou z tvrdé vulkanizované gumy.

Jejich tvar a rozložení po obvodě hubice vytváří velmi široký a kvalitní roztříštěný proud. Proudnici lze kombinovat s pěnotvornými nástavci na těžkou a střední pěnu.

Mid–Force

Opět se jedná o automatickou proudnici, která reguluje výstupní tlak na konstantní hodnotu. Unikátem této proudnice je nastavení dvojitého pracovního tlaku a to 4 nebo 7 bar na hubici. Standardní pracovní tlak je 7 bar.

Mid-Force

Pokud tlak poklesne, otočením ovladače na proudnici se změní pracovní tlak na nižší (4 bar) a i navzdory sníženému tlaku na vstupu do proudnice, zůstane dostřik téměř stejný. Tlak je opět automaticky regulován deflektorem na hubici.

Hubice má zuby z tvrdé vulkanizované gumy, které zaručují dokonalou ochranu hasiče před plameny, které jsou roztříštěným proudem odtláčeny směrem od hasiče

Quadracup

Proudnice je ojedinělá díky své konstrukci, kdy má v sobě zabudovaný pěnotvorný nástavec. Ten lze jednoduše vysunout a ihned začít používat. Proudnice má 4 nastavení průtoku, které lze měnit na otočném prstenci. Hubice umožňuje dosáhnout jak plného proudu, tak proudu mlhového. Tělo proudnice je jako u zbylých vyrobené z tvrzeného eloxovaného hliníku.

Quadracup nastavená na vodní proud

Quadrafog

Proudnice Quadrafog se vyznačuje variabilitou ve volbě velikostí průtoků. Díky čtyřem různým modelům, kdy každý model má 4 až 6 volitelných průtoků, lze uspokojit každého uživatele. Tělo proudnice je opět z tvrzeného eloxovaného hliníku, což zaručuje dlouhou životnost proudnice (záruka 5 let to jen potvrzuje).

Quadrafog

Proudnice také nabízí možnost proplachu během zásahu. Zuby proudnice jsou navrženy pro výjimečný rozstřik a tvorbu široké vodní clony (sprchový proud na ochranu hasiče).


Na všechny výše zmíněné proudnice poskytuje firma TFT potažmo firma EuroFire záruku 5 let a zajišťuje také veškerý servis proudnic na území ČR a SR.

Sdílet
Seriál: Firma Eurofire