Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U nehody nedaleko Temelína zasahovali místní podnikoví hasiči, v rámci IZS poprvé

Pouhé čtyři minuty trval přesun temelínských hasičů k dopravní nehodě. K té došlo v pondělí dopoledne a temelínské hasiče k zásahu povolal krajský hasičský dispečink. Nehoda se totiž stala na křižovatce II/105 a výjezdu z temelínské elektrárny. Na místo dorazila i temelínská záchranka.

Ve dvou havarovaných vozidlech cestovaly čtyři osoby, z toho jedno dítě a těhotná žena. Dítě a těhotnou ženu převezla krajská záchranka na ošetření do Českých Budějovic.

U události zasahovali také profesionální hasiči z Týna nad Vltavou.

Vendula Matějů, HZS Jihočeského kraje

Přečtěte siLidé na jihu Čech se dočkají záchrany rychleji, temelínští hasiči budou od října zařazeni do poplachového plánu

Temelínští hasiči jsou součástí integrovaného záchranného systému kraje od začátku října. V nové podobě to byl jejich první ostrý zásah mimo areál elektrárny. Přímo na místě bylo z Temelína sedm hasičů a cisterna s vybavením pro vyprošťování osob.

Naštěstí nebyla potřeba nikoho z vozidel vyprošťovat. Úkolem našich hasičů tak byla likvidace několika litrů pohonných hmot, které z vodidla unikly. Každopádně se ukázalo, že nově nastavený systém funguje.

uvedl Roman Havlín, ředitel Bezpečnosti elektráren ČEZ

Foto: HZS JE Temelín

Marek Sviták
tiskový mluvčí JE Temelín
Sdílet