Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na vyprošťování domíchavače na dálnici D56 u Paskova se podílely speciály Bison i Demag

Dvě jednotky profesionálních hasičů z HZS MSK se zapojily v pondělí 14. 11. 2016 pozdě večer do vyprošťování domíchávače betonu Mercedes, který skončil na rychlostní silnici D56 u Paskova (okres Frýdek-Místek) ve středových betonových svodidlech na levém boku. Zasahovala těžká hasičská technika z Ostravy. Řidič vyvázl bez viditelného zranění.

Přečtěte siVYA Mercedes Benz ACTROS 4154 AK – EMPL EH/W 200 BISON

Operační středisko hasičů bylo o nehodě na čtyřproudé spojce mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem informováno v pondělí krátce před devátou hodinou večerní. Do Paskova vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Frýdek-Místek a Ostrava-Zábřeh, odkud přijel vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bison, silný jeřáb Demag/Terex a pojízdná dílna.

Přečtěte siTěžkotonážní jeřáb pro HZS Moravskoslezského kraje Terex Demag byl pořízen i pro vyprošťování havarovaných letadel

Po bezproblémovém a citlivém postavení domíchávače zpět na kola pomocí Bizona a jeřábu jej odtáhl Bizon mimo silnici, a to ještě před pondělní půlnocí. Z havarovaného vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet