Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Novým krajským ředitelem HZS Moravskoslezského kraje se stal Vladimír Vlček, působí u něj od roku 1985

Novým krajským ředitelem HZS Moravskoslezského kraje se stal plk. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D. Až do současné doby působil jako statutární zástupce krajského ředitele Hasičského záchranného sboru a náměstek krajského ředitele pro IZS a operační řízení.

Narodil se 7. dubna roku 1961 a u hasičů působí dlouhá léta. Od roku 1985 do roku 1990 zastupoval velitele Útvaru požární ochrany města Ostravy, následně tři roky šéfoval ostravskému hasičskému sboru. Další dva roky, tedy v letech 1993 až 1995, působil na Ministerstvu vnitra na Hlavní správě sboru požární ochrany, uvádí oficiální web www.hzsmsk.cz.

Od roku 1995 je věrný Hasičskému záchrannému sboru Moravskoslezského kraje. Zkušenosti má také se zahraničními misemi, působil například v Jordánsku či Japonsku.

Dosavadní ředitel HZS Moravskoslezského kraje kandidoval do podzimních senátních voleb v roce 2016 ve volebním obvodu číslo 70 pro Ostravu-město jako nezávislý kandidát s podporou ODS a TOP 09. Ve druhém kole získal 52 % hlasů a dostal se tak do senátu.

Přečtěte siŘeditel moravskoslezských hasičů Zdeněk Nytra se probojoval do senátu za obvod Ostrava-město
Sdílet