Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyprošťování kamionu s paletami a proraženou nádrží v Guntramovicích na Opavsku si vyžádalo i zásah těžkého jeřábu

Čtyři jednotky hasičů se zapojily během středečního dopoledne do odstraňování následků nehody nákladního automobilu Renault s přívěsem, plně naloženého dřevěnými paletami, který skončil v příkopu v Budišově nad Budišovkou, místní části Guntramovice (okres Opava). O jeho vyproštění se postarala těžká hasičská technika z Ostravy, hasiči také přečerpali 70 litrů nafty z proražené palivové nádrže do náhradních nádob.

Přečtěte siProfesionální hasiči v Moravskoslezském kraji nakoupili 17 prvovýjezdových cisteren Tatra Terrno, nahradily dosluhující Atega

Do Guntramovic postupně vyjely ve středu ráno (po osmé hodině) tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Vítkov, Opava (chemický automobil) a Ostrava-Zábřeh – odtud jeřáb Demag/Terex, vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon a pojízdná dílna. Zasahovala zde i jednotka dobrovolných hasičů z Vítkova.

Přečtěte siTěžkotonážní jeřáb pro HZS Moravskoslezského kraje Terex Demag byl pořízen i pro vyprošťování havarovaných letadel

Z proražené palivové nádrže nákladního Renaultu vytékala nafta, která naštěstí skončila pouze ve sněhu a nedostala se do kanalizace. Odtěžila ji specializovaná firma. Hasiči z proražené nádrže vyčerpali 70 litrů nafty. Kamion byl venku z příkopu krátce po středečním poledni.

Přečtěte siVYA Mercedes Benz ACTROS 4154 AK – EMPL EH/W 200 BISON

Po část hasičského zásahu byla umožněna silniční doprava (kyvadlově), protože v blízkosti nehody se nacházel záliv pro autobusovou zastávku. Nehoda se obešla bez zranění.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet