Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Ústeckého kraje již v USA sbírají medaile, zlatý je Tomáš Sobecký, stříbrný Jan Hocko

Jak jsme již nedávno informovali, čtyři hasiči z Ústeckého kraje se v roce 2017 vydali do Los Angeles v USA na Světové hasičské a policejní hry.

Přečtěte siHasiči z Varnsdorfu a Ústí nad Labem míří do Los Angeles na hasičské světové hry, doufají v opakování úspěchů

Jejich přílet na místo se kvůli zpoždění jednoho z letů bohužel o dva dny protáhl, hasiči se v průběhu letu podívali také do hotelu v Torontu, kde čekali na další let. Bohužel však bez svých zavazadel, informovali nás přímo z místa.

Kvůli nezaviněnému pozdnímu příletu hasiči dorazili na hry až 7. srpna a Josef Kroupa tak „prošvihnul“ silniční kritérium, síly proto šetří na další závody.

Jan Hocko z Varnsdorfu a Tomáš Sobecký z Ústí nad Labem rovnou nastoupili do řecko-římského zápasu, kvůli nestihnutému vážení závodníků dostali výjimku a byli zváženi až před samotným zápasem.

Jan Hocko se po soupeřích z USA utkal ve finále s Němcem. Tento souboj prohrál a odnesl si tak medaili stříbrnou.

Tomáš Sobecký se přes oponenty z USA a Ruska probojoval až do finále s Indem – a i toho překonal. Na krk mu byla zavěšena medaile zlatá. Jak pro nás uvedl, všechny zápasy byly náročné a vyrovnané. Úroveň soupeřů ho velmi překvapila.

Sdílet