Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jičínský veletrh pořádaný firmou KOBIT je v roce 2017 přehlídkou nejen techniky komunální, ale i hasičské

I v roce 2017 pořádá firma KOBIT ve svém areálu Jičínský veletrh, tradiční přehlídku komunální techniky. Vzhledem k současnému zaměření společnosti nechybí ani hasičská technika.

Jičínský veletrh je v roce 2017 již 21. ročníkem. Probíhá ve dnech 29. – 31. srpna a na každý den je připravena přibližně dvouhodinová prezentace, která klade důraz hlavně na představení novinek a specialit z dílen všech vystavujících fi­rem.

Výstavní plocha je poseta dalšími statickými výrobky a stánky vystavujících firem, celkem je jich více než 40.

www.jicinskyveletrh.cz

K „vidění a ošahání“ jsou na ploše přistaveny dopravní automobily jednotek Libáň a Žichlínek. V prvním případě se jedná o Ford Transit, v případě druhém o Mercedes-Benz Sprinter s pohonem všech čtyř kol.

Přečtěte siZářivě červenou Scanii dodala hasičům obce Černošice - Mokropsy firma Kobit, určena je pro velkoobjemové hašení

Z cisteren jsou zastoupeny jak Tatry, tak Scanie. Od jednotky Černošice – Mokropsy přijela Monča, zářivě červená Scania P 480. Sekunduje jí další Scanie, tentokrát od profesionální jednotky z Mladé Boleslavi.

Přečtěte siMladoboleslavská Scania z produkce firmy Kobit má polyesterovou nádrž na vodu a automatickou převodovku Allison

Značka Tatra je zastoupena Terrnem, verze s 8500 litry vody a 450 litry pěnidla je připravena pro místní jičínské hasiče, kterým v garáži už brzy zaparkuje. Vedle stojící CAS 20 s polovičními objemy patří HZS Královéhradec­kého kraje.

A nechybí samozřejmě zástupce řady 815–7, zde jde o cisternu pro dobrovolné hasiče z Litoměřic. Ti ji také nedávno převzali.

Představovanou hasičkou produkci firmy KOBIT završuje osmikolová vyprošťovací Scania pro otrokovické hasiče.

Přečtěte siOsmikolová vyprošťovací Scania pro otrokovické hasiče přijela z Kobitu, disponuje hydraulickou rukou a dvěma navijáky

U stánku Scania pak stojí poslední hasičské vozidlo, z Golčova Jeníkova sem přijela jejich „Fire Queen“.

Sdílet