Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mercedes-Benz Sprinter pro lezecké družstvo HZS Moravskoslezského kraje nahradil dosluhující Mitsubishi

Mercedes-Benz Sprinter nahradil na stanici HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě – Porubě technický automobil pro krajské lezecké družstvo Mitsubishi L 200 z roku 2004.

Sprinter 519 CDI/S Mixto je poháněn naftovým čtyřválcem o výkonu 140 kW, systém 4Matic umožňuje v případě potřeby připojit i pohon přední nápravy. Převodovka je automatická.

Vozidlo je šestimístné, obě řady sedadel jsou orientovány ve směru jízdy. Prostor pro posádku je přístupný posuvnými dveřmi na pravé straně.

Střecha vozu je zvýšena plastovým dílem od finské firmy Profile Vehicles Oy. Ve všech čtyřech rozích jsou integrována výstražná LED světla modré barvy.

Pro spojení slouží digitální radiostanice, nechybí technologický tablet s podpůrným softwarem pro výjezd a navigaci.

Přečtěte siLezecké družstvo HZS Moravskoslezského kraje využívá technický automobil Mitsubishi L 200

Za zadními sedadly je výsuvné plato s dýchací a detekční technikou a také s ručními radiostanicemi. Nad sedadly je uzavíratelný box pro příslušenství.

Do prostoru s kompletním lezeckým vybavením se přistupuje zezadu dvoukřídlými dveřmi. Najdeme v něm lana, ploché smyčky, karabiny i kompletní vybavení pro práci na vodě.

Pro slanění do hloubky je k dispozici trojnožka s lanovým navijákem a kladka, nechybí vystřelovací puška s 20metrovým lanem.

Motorovou pilu s příslušenstvím doplňují prostředky pro výstup na stromy, vyhledávací kameru je možné nasadit na teleskopickou tyč.

Samozřejmostí jsou prostředky pro transport zraněných osob a poskytování první pomoci – tedy lékárnička, transportní nosítka, nosítka SKED či termofólie.

Sdílet