Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Koncem června 2018 proběhl druhý kurz pro strojníky JSDH „Modré majáky pro JPO“ na polygonu S-Drive

Dne 30. 6. 2018 proběhl na výcvikovém polygonu S-drive v Hradci Králové druhý běh kurzu „Modré majáky“ pro strojníky JSDH pořádaný ve spolupráci Asociace velitelů JSDH a výcvikového centra S-Drive.

Na strojníky čekala nejprve hodinová přednáška se základní legislativou související s jízdou s vozidly s právem přednostní jízdy, zejména však zaměřená na dopravní nehody vozidel hasičů, kterou lektoroval Hynek Obroučka.

V další teoretické části instruktoři S-drive rozebrali základní teorii ovládání vozidel v krizových situacích.

Poté se strojníci rozdělili do dvou skupin a střídali se za volantem svých vozidel na několika stanovištích simulujících krizové situace, se kterými se mohou za volantem setkat – například krizové brzdění, vyhýbací manévry, průjezd zatáčkou se zvládnutím smyku, vyzkoušeli si i rázovou desku vyvolávající neočekávaný smyk.

Přečtěte siKrálovéhradecký workshop "Modré majáky pro JPO" připravila Asociace velitelů JSDH

Další letošní termín kurzu „Modré majáky pro JSDH“ je stanoven na 3. listopadu letošního roku, pokud má Vaše jednotka zájem, neváhejte a kontaktujte Tadeáše Hlinku co nejdříve na mailu prihlasky.avjsdh@gmail.com nebo na telefonu 724304456.

Počet míst je omezen na maximálně 20, cena je pro členy AV JSDH 3500 Kč, pro ostatní 3800 Kč za osobu. V případě velkého zájmu je s dostatečným předstihem možnost zajistit ještě další termín.

komerční prezentace
Sdílet