Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Dolní Poustevně mají zrekonstruovanou zbrojnici, parkují v ní nový Ford Ranger a Tatru Terrno

Zrekonstruovanou zbrojnici a v ní dva nové zásahové automobily mají hasiči v Dolní Poustevně. Slavnostní předání objektu a velitelského vozidla Ford Ranger proběhlo 8. září 2018 v rámci oslav 100 let od povýšení na město.

Objekt hasičské zbrojnice byl během uplynulého roku zrekonstruován tak, aby hasičům poskytoval moderní zázemí pro výjezdy k mimořádným událostem. V hasičárně je špinavá i čistá šatna, po zásahu se mohou hasiči umýt v nové koupelně.

Nechybí ani dílna pro chemickou službu, kde se hasiči starají o dýchací přístroje a jiné vybavení; v přízemí budovy je také sklad, další dílna a místo pro setkávání.

Zvenčí zbrojnici hlídá svatý Florián, patron všech hasičů.

Celková cena za opravu zbrojnice dosáhla deseti milionů. Z toho 4,5 milionu přispělo investiční dotací Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, 500 tisíc pak přispěl Ústecký kraj. Zbylou částku doplatilo město.

Rekonstrukce se samozřejmě dočkala garážová stání. Od poloviny minulého roku jednotka zasahuje zcela novým vozidlem Tatra Terrno v zářivé červené. To nově doplnil automobil Ford Ranger, jehož pořízení vyšlo na přibližně milion korun a financován byl díky projektu „Ukažme vodě hranice“.

Velitelský automobil Ford Ranger Double Cab je ve stejné zářivé barvě, v zadní části je doplněn reflexním šrafováním pro lepší viditelnost.

Přečtěte siHasiči z Dolní Poustevny pojali výběr nové cisterny moderně, jejich Tatra má automatickou převodovku a zářivě červenou barvu

Cílem projektu Ukažme vodě hranice je realizace organizačních a technických opatření pro zvýšení připravenosti měst Dolní Poustevna a Hohenstein na řešení mimořádných události spojených s povodněmi a jinými mimořádnými událostmi.

Tato oblast byla zasažena lokálními povodněmi v roce 2010 a 2013.

Slavnostní předání proběhlo 8. září roku 2018. Kromě členů místní jednotky, hasičů z partnerské obce v Německu a jednotek ze Šluknovského výběžku dorazil i ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Po krátkých proslovech a přáních byla přestřižena páska a z garáže vyjel již zmíněný nový velitelský automobil.

Jednotka v Dolní Poustevně je zařazena do kategorie JPO III, vyjet tedy musí od vyhlášení poplachu do deseti minut. Hasiči zasahují u všech typů událostí, vyjíždí jak k požárům, tak dopravním nehodám.

Jednotka je vybavena také termokamerou, která je v odlehlé části Šluknovského výběžku velkým pomocníkem. Nejbližší profesionální jednotka je ve Šluknově, její dojezd v zimním období je mnohdy časové náročný.

Sdílet