Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ledenicích opravili hasičskou zbrojnici, v zimě už hasiči nastartují vozidla

Dobrovolní hasiči v Ledenicích se už ve své zbrojnici nebudou v zimních měsících potýkat s mrazem. Kvůli němu měli problém v zimě nastartovat vozidla. Městys jim za téměř čtyři miliony zbrojnici zmodernizoval.

Největším problémem bylo to, že jsme v zimě nebyli schopni udržet v garáži dostatečnou teplotu. Netěsnila nám vrata a objekt nebyl zateplený.

V zimních měsících provoz hasičárny vyžadoval neúměrné energetické náklady, aby byl zajištěn efektivní provoz a aby byly automobily schopny bezproblémově nastartovat a vyjet k zásahu včas,

uvedl Jiří Beneda, starosta Ledenic.

Do zbrojnice také zatékalo střechou, ojedinělé nebylo ani vypadávání elektrického proudu. Síť byla přetížena, nebyla připravena na příkony stávajícího moderního vybavení. Také zde bylo málo vypínačů. Hasiči například nemohli nabíjet vysílačky, jak potřebovali, a špatně se ovládalo osvětlení.

Přečtěte siV Ledenicích se těší z nové cisterny, z Kobitu k nim přijela zářivě červená Tatra Force

Ve zbrojnici vyměnili netěsná vrata za plastová a celý objekt zateplili. Došlo také k výměně střechy. Teplota objektu by tak nyní měla být konstantní,

uvedl Otto Martínek ze společnosti G-PROJECT.*

Společnost G-PROJECT na modernizaci zbrojnice zařídila pro městys dotaci ve výši téměř čtyř milionů korun. V rámci modernizace se pořízením kompresoru vyřešil i problém hromadění výfukových plynů v garáži.

Mgr. Barbora Benešová
G-PROJECT, s.r.o.
Sdílet