Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Liberci – Krásné Studánce mají dopravní automobil Iveco Daily s pohonem všech kol

Město Liberec pořídilo pro svou dobrovolnou jednotku části Krásná Studánka nový dopravní automobil Iveco Daily. S nákupem pomohla Evropská unie prostřednictvím projektu „4 města zachraňují přes hranice“.

Devítimístný vůz dodala hasičům firma THT Polička za 3 313 804 korun včetně DPH.

Dopravní automobil Iveco Daily 50C18V 4×4 L1Z je v prostoru místa nástupu strojníka osazen zásuvkou pro dobíjení a konzervaci akumulátorových baterií Rettbox, součástí zásuvky je inteligentní nabíjecí zařízení.

Přečtěte siS nákupem velitelského automobilu Volkswagen Transporter v Liberci - Krásné Studánce pomohla Evropská unie

Diferenciály hnacích náprav jsou vybaveny uzávěrkou.

Iveco je vybaveno dvěma 12V požárními světlomety se světelným tokem 1300 lumenů. Světlomety mají magnetické uchycení a jsou vybaveny kabelem o délce 3 metry pro napojení na elektroinstalaci podvozku.

Osvětlení prostoru okolo vozu je zajištěno vně umístěnými zdroji neoslňujícího světla částečně zapuštěného do boků a zadní stěny.

Kabina osádky je vybavena klimatizační jednotkou a topením nezávislým na chodu motoru a jízdě a výměníkem mezi druhou a třetí řadou sedadel. Nechybí čtyři dobíjecí úchyty pro ruční radiostanice a čtyři pro ruční svítilny.

Zadní dveře pro přístup do nákladového prostoru jsou dvoukřídlé, dveře pro výstup posádky jsou umístěny na pravé straně.

Přečtěte siHasiči v Liberci - Krásné Studánce mají dechberoucí zbrojnici, novostavba je nízkoenergetická
Sdílet