Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči z Horního Jiřetína na Mostecku mají novou zbrojnici

Dobrovolní hasiči z Horního Jiřetína na Mostecku se dočkali nejen slavnostního praporu, ale i dlouho očekávanou hasičskou zbrojnici. Jak praporu, tak i hasičské zbrojnici požehnal 10. listopadu 2018 litoměřický biskup Jan Baxant.

Starosta Horního Jiřetína Vladimír Buřt řekl, že nová hasičská zbrojnice, kterou zdobí patron hasičů, socha svatého Floriána, je odkazem i dalším generacím a nahrazuje nevyhovující hasičárnu, která byla byla postavena před sto lety.

Výstavba nové hasičské zbrojnice byla zahájena v září loňského roku a trvala čtrnáct měsíců. Novou hasičárnu financovalo výhradně město Horní Jiřetín, a to ze svého rozpočtu. Stavba vyšla na 13,5 milionů korun. Architektem stavby je architekt Vladimír Paloušek z Olomouce.

Přečtěte siHasiči v Horním Jiřetíně mají novou cisternu, Dennise zakoupili z Holandska za jeden milion

Velké nadšení z nové stavby měl především velitel dobrovolných hasičů z Horního Jiřetína František Smolák a i ostatní hasiči. Ti tak nyní mají důstojné podmínky pro fungování a samozřejmostí je již také koupelna s teplou vodou a další zázemí, které ve staré budově hasičárny postrádali.

Slavnostní událost si nenechaly ujít stovky nejen obyvatel Horního Jiřetína, ale přijeli také hasiči z okolních sborů i profesionální hasiči z Mostecka.

Přečtěte siHasiči v Horním Jiřetíně za sebou mají několik náročných výjezdů, zasahovali i při požáru v Unipetrolu

Sbor dobrovolných hasičů v Horním Jiřetíně byl založen v roce 1873 a letos tak místní hasiči oslavili 145 let od svého založení.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet