Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Nosislavi způsobil milionové škody, byl vyhlášen druhý stupeň poplachu

Před vyjeli hasiči k požáru v Nosislavi na Brněnsku. Požár v rodinném domě způsobil škodu předběžně vyčíslenou na 3 miliony korun. Nikdo se nezranil.

Hasiči proti ohni nasadili tři vodní proudy a hasící hřeby, protože se požár šířil v prostoru pod střechou. Zasáhl především krovy a střešní izolaci. Nasazena byla také výšková technika. Velitel zásahu si na místo nechal povolat další jednotky a vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu. U požáru se tak sjelo 9 profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek.

Přečtěte siHasicí hřeby Dafo od Nordex Europe umožňují hasit atomizovanou mlhou, téměř všechna voda se tak odpaří

Průběžnou kontrolou termokamerou se jednotkám podařilo najít skrytá ohniska a dostat požár pod kontrolu ještě před polednem. Úplná likvidace požáru byla ohlášena ve 13 hodin.

Obyvatelé domu byli od počátku mimo budovu a bez zranění. Škoda je předběžně odhadnuta na 3 miliony korun. Velkou škodu způsobil samotný kouř z požáru. Příčinou požáru byla nedbalost při manipulaci s popelem.

Každoročně se přes zimu setkáváme s požáry, jejich příčinou je vysypání zdánlivě vychladlého popela do popelnice nebo jiné hořlavé nádoby. Následně dojde k rozšíření požáru z nádoby např. na fasádu nebo stavební konstrukci a vznikají zbytečné škody na majetku.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet