Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči Pyšely si v roce 2018 pořídili hasicí hřeby i novou termokameru

Pořízení nové cisterny a oslavy 140 let od založení SDH Pyšely nebyly jediné radosti hasičů v uplynulém roce. Díky Nadaci Agrofert má jednotka od poloviny roku 2018 hasicí hřeby Dafo.

Za 48 097 Kč od Nadace Agrofert byl zakoupen útočný hřeb 0,5m, obranný hřeb 0,5m, útočný hřeb 1,5m a prorážecí kladivo. Potřebné vybavení k hasícím hřebům jako jsou hadice D25, rozdělovač C/DCD, proudnici Debolite 150 a přechod D/C si zakoupilo SDH z vlastních zdrojů.

Přečtěte siPyšely mají nové Terrno od THT za osm milionů, Tatra byla financována z Integrovaného regionálního operačního programu

Ke konci roku si hasiči udělali další radost, a to díky štědrosti sponzora, sbírce od spoluobčanů a také z vlastních peněz. Byla pořízena termovizní kamera Reveal FirePRO.

Hasičům umožní a usnadní rychle se zorientovat na místě požáru, najít skrytá ohniska a efektivně využívat hašení. Zorné pole kamery je 32°, rozsah měření –20°C do +550°C. Detekční vzdálenost se pohybuje od 30 cm do 550 m.

Je osazena také LED světlem o výkonu 300 lumenů, interní pamětí o velikosti 4 GB a nabíjecími bateriemi s dlouhou životností – až 4 hodiny termovizního snímání.

Díky jejím malým rozměrům, odolnosti vůči vodě s krytím IP 67 a jednoduchému ovládání se stává velkým pomocníkem při zásazích.

Ještě jednou děkujeme našemu sponzorovi a také všem dárcům. Naši hasiči byli 14., kteří si kameru Reveal FirePRO v ČR pořídili a úplně první, kteří si jej hradili z vlastních zdrojů.

Jan Smutný – SDH Pyšely
www.hasicipysely.cz
Sdílet