Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Chebu začnou od dubna odtahovat špatně zaparkovaná vozidla, nesmí bránit hasičům ani záchranářům

V souvislosti s kontrolou průjezdnosti městem vozidel jednotek Integrovaného záchranného systému (MP, PČR, HZS) zaměřenou na parkování vozidel bylo zjištěno, že některá místa v Chebu jsou nepřístupná v průjezdu.

V případě požáru, či ohrožení zdraví obyvatel vzniká jejich bezprostřední ohrožení. Ze zjištěné kontroly vyplynula skutečnost, že nejhorší situace je na sídlišti Zlatý vrch.

Přečtěte siVozidla stojící u panelových domů komplikují průjezd hasičským vozidlům i v Pardubickém kraji

Již není možné tento stav tolerovat! Zástupci vedení města společně se zmíněnými složkami IZS musí jednoznačně na tuto skutečnost reagovat. Již není v tomto případě možné řešit situaci „pouze“ oznámením o špatném zaparkování vozidla.

Proto od dubna roku 2019 budou strážníci městské policie ve spolupráci s policisty PČR provádět okamžitý odtah vozidel, která brání v příjezdu hasičů nebo záchranářů přímo ke vchodům či příjezdovým cestám jednotlivých domů.

Přečtěte siPrůjezd hasičům komplikují špatně zaparkovaná auta, v rámci Evropského týdne mobility kontrolovali v Brně průjezdnost na jednom ze sídlišť

V kontrolách průjezdnosti městem se bude i nadále pokračovat. Je v zájmu každého majitele vozidla, aby bylo jeho auto zaparkované na místě k tomu určeném.

Přečtěte siHasiči s městskou policií prověřovali průjezd vozidly v Orlové, zatím bez udělování pokut
Simona Liptáková
tisková mluvčí
Městský úřad Cheb
Sdílet