Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči města Svratka mají nový dopravní automobil Volkswagen Transporter, součástí dodávky byl i nákladní přívěs

Dne 6. dubna 2019 proběhlo slavnostní předání nového dopravního automobilu SDH Svratka. Tento dopravní automobil s označením DA-L1Z včetně přívěsného vozíku se podařilo získat díky dotaci MAS Havlíčkův kraj.

Celkové náklady se vyšplhaly na 1 149 302 Kč, z toho 1 091 836,90 Kč činí dotace (95 %), částka ve výši 57 465,10 Kč byla financována z rozpočtu města (5 %).

Přečtěte siSvratku bude chránit nová Tatra Terrno, dodavatelem byla firma THT a na pořízení přispěli i sami občané

Starosta města Svratka pan František Mládek předal nový dopravní automobil Starostovi SDH bratru Jiřímu Cachovi a ten mu na oplátku předal dodávkový automobil Ford Tranzit, který bude dále sloužit pro potřeby města.

Nový dopravní automobil Volkswagen Transporter T6 s pohonem všech kol je osazen dvoulitrovým naftovým čtyřválcem o výkonu 110 kW. Převodovka je šestistupňová, manuální.

Osmimístný vůz má zesílené pérování a tlumiče, nechybí nezávislé vytápění a ochranný kryt motoru a převodovky.

U dveří řidiče je zásuvka pro konzervaci a dobíjení akumulátorů. Ke spojení slouží vozidlová analogová radiostanice Motorola DM 4600, samozřejmostí je pak dvojice LED světlometů s magnetickým uchycením, světelný tok každého z nich je 1 300 lumenů. Velitel má k dispozici výjezdový tablet.

Ve dvou dobíjecích úchytech jsou ruční radiostanice, v dalších dvou pak ruční svítilny. Osvětlení bezprostředního okolí Volkswagenu zajišťují LED světla na bocích a vzadu.

Nákladový prostor je přístupný dvoukřídlými dveřmi, v jeho podlaze najdeme kotvící body pro uchycení přepravovaného materiálu.

Součástí dodávky je nákladní přívěs s ložnou plochou o rozměrech 2 000 × 1 100 mm. Bočnice jsou pevné, zadní čelo sklopné.

Sdílet