Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Variabilní dopravní automobil Volkswagen Transporter do Lomnice nad Popelkou dodala firma Hagemann

Výrobce nástaveb Hagemann dodal v polovině roku 2019 do Lomnice nad Popelkou nový dopravní automobil Volkswagen Transporter pro evakuaci a nouzové zásobování obyvatel.

S financováním automobilu za 1 690 418 korun včetně DPH pomohla Evropská unie z Integrovaného regionálního operačního programu.

Přečtěte siLomnice nad Popelkou přivítala Tatru Terra, městu s novou cisternou finančně pomohl stát i Liberecký kraj

Volkswagen Transporter T6 Kombi s pohonem všech kol a nastavitelným vzduchovým pérováním je do červeného odstínu RAL 3024 polepen fólií. Řadový naftový čtyřválec o objemu 1 968 cm3 disponuje výkonem 110 kW a splňuje emisní normu Euro 6. Převodovka je šestistupňová, manuální.

Automobil je devítimístný, o dobíjení a konzervaci jeho akumulátorů se stará inteligentní zařízení se zásuvkou na levém boku karoserie.

Dopravní automobil je vybaven dvěma přenosnými LED světlomety s magnetickým uchycením, každý z nich má světelný tok 1 300 lumenů.

Okolí automobilu osvětlují LED světla, která jsou částečně zapuštěná do boků a zadní části.

Kabina je vybavena klimatizací a topením, jeho druhý výměník je v prostoru pro osádku. Topení je nezávislé na chodu motoru a jízdě. Do prostoru pro osádku lze vstoupit posuvnými dveřmi na obou stranách Volkswagenu.

Všechny řady sedadel jsou orientovány ve směru jízdy, pod druhou z nich jsou úložné boxy pro vybavení. Všechna sedadla lze vyjmout pro případnou evakuaci osob na invalidním vozíku, součástí dodávky jsou upevňovací prvky a nájezdy pro tyto situace.

Nákladní prostor odděluje posuvná přepážka, kterou lze při vyjmutých sedadlech posunout až za řidiče.

Přečtěte siPři zajíždění nové cisterny hasiči z Lomnice nad Popelkou narazili na vozidlo potápějící se do rybníku

Lomnice nad Popelkou je město v okrese Semily v Libereckém kraji. Žije zde přibližně 5 500 obyvatel. Leží v širokém úvalu říčky Popelky ve zvlněné krajině na pomezí Českého ráje a Podkrkonoší, asi 9 kilometrů jihovýchodně od okresního města Semily.

Místní výjezdová jednotka je od 1. 1. 2008 zařazena v požárním poplachovém plánu Libereckého kraje jako JPO II/1. V roce 2018 hasiči vyjížděli k rovné stovce zásahů. O své činnosti informují na webu www.sdh-lomnice.cz a Facebooku.

Ve dvou dobíjecích úchytech jsou umístěny ruční radiostanice, v dalších dvou jsou pod předními sedačkami ruční svítilny. V podlaze zavazadlového prostoru jsou čtyři oka pro uchycení příslušenství.

V přední části vozu, pod RZ, je namontován elektrický lanový naviják s tažnou silou 35 kN a jištěním proti přetížení. Součástí dodávky jsou rovněž dva páry sněhových řetězů.

Pro zlepšení parametrů pro brodění je vůz vybaven nástavcem sání vzduchu. Na střeše je uchycen nosič pro objemné zavazadla či vybavení, žebřík pro výstup na střechu je upevněn na pravých zadních dveřích. Na pravém boku je markýza FIAMMA F45S.

Transporter je dlouhý 5 006 mm, široký 2 297 mm a vysoký 1 622 mm.

Sdílet