Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Říčanští hasiči procvičovali stabilizaci a pažení výkopů, výcvik se přiblížil reálným podmínkám

Příslušníci všech tří směn stanice Říčany se ve dnech 10.–12. června zúčastnili pravidelné odborné přípravy zaměřené na stabilizaci a pažení nestabilních výkopů.

Zaměstnání probíhalo v areálu říčanské firmy Marius Pedersen, kde byly už v loňském roce provedeny cvičné výkopy pro účely výcviku s technickým kontejnerem STABILIZACE, který je od roku 2018 dislokován na stanici Říčany.

Přečtěte siV Říčanech měl premiéru Den záchranářů jehož součástí bylo i předání technického kontejneru

Cvičení vedl lektor pro tuto oblast odborné přípravy za ÚO Kolín ppor. David Krejcárek ze stanice Říčany, vybrané dny se výcviku účastnili i lektoři z ostatních územních odborů HZS Středočeského kraje a krajský garant mjr. Ing. Martin Vondra.

Hlavním záměrem výcviku bylo podrobné seznámení s technickými prostředky umístěnými v kontejneru a zejména praktický nácvik stavby pažení nestabilních výkopů s cílem zajištění bezpečného prostředí pro případnou záchranu osob.

Hasiči si vyzkoušeli zajištění různých tvarů výkopů, se kterými se mohou při zásahové činnosti setkat. Výkopy se vzhledem k utrhaným břehům a velkým rozměrům hodně přiblížily reálným podmínkám.

Poděkování za zdárně provedený výcvik patří nejen všem hasičům, kteří se odborné přípravy účastnili, a to zejména kvůli časové náročnosti, ale i firmě Marius Pedersen a vedení města Říčany za zapůjčení pozemku pro účely zaměstnání.

npor. Ing. Roman Hejzlar
velitel stanice HZS Říčany
územní odbor Kolín
Sdílet