Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2019 #3: Česká republika posbírala medaile i v týmovém závodu Ultimate Firefighter, zlato a bronz

Skvělou formu prokazují čeští hasiči i v dalších dnech na probíhajících Světových policejních a hasičských hrách v čínském Chengdu. V neděli 11. srpna 2019 se dvě české čtveřice účastnily týmového závodu Ultimate Firefighter a znovu Češi dokázali vybojovat medaile.

Přečtěte siWPFG 2019 #2: První medaile do České republiky jsou ze závodu Ultimate Firefighter, bronz putuje do Varnsdorfu

V týmech nad 35 let nastoupila do závodu severočeská parta ve složení Jan Hocko (první úsek – hadice), Tomáš Sobecký (druhý úsek – žebříky), Josef Kroupa (třetí úsek – keiser box a figurína) a Jan Šeps (čtvrtý úsek – dvojitá věž se zátěží).

Borci zatnuli drápy, běželi co to šlo a vybojovali krásné třetí místo s rozdílem pouhopouhé půlvteřiny na místo druhé (kolegové z Turecka).

Reprezentační družstvo běželo v kategorii týmů 18+ ve složení Michal Přecechtěl – hadice, David Kubiš – žebříky, Michal Brousil – figurína a Jan Haderka – výběh. Ti vybojovali z týmové soutěže cenné zlato, na druhém a třetím místě byla domácí Čína.

Včerejší a dnešní představení reprezentace HZS ČR se neobešlo bez pozornosti místních a našim závodníkům přinesl obrovskou úctu, respekt a pozornost všech místních, doslova na každém kroku je pozoroval objektiv kamery, nebo byli objektem pro alespoň společnou fotografii.

Čínští hasiči si chtěli s námi vyměnit jakoukoliv část výstroje, v které reprezentanti závodili. Pozvání, které jsme nemohli odmítnout, bylo setkání s ředitelem výcvikového centra, kde probíhala celá soutěž,

popisuje dění na místě kpt. Ing. Lukáš Novák, člen oficiální reprezentace.

V Čině zastupuje Českou republiku také Radek Musil z Libereckého kraje, zkušený běžec, maratonec a půlmaratonec. A právě půlmaraton už má za sebou, doběhl na krásném 21. místě v kategorii 40+ s časem 1:34:54. Celkem běželo v kategorii 127 závodníků.

Radek se také zúčastnil orientačního běhu na střední vzdálenost, zde s časem 0:19:58.2 obsadil v kategorii 40+ čtvrté místo. Na třetího kolegu z Hong Kongu zbývalo dotáhnout necelou vteřinu.

Sdílet