Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2019 #4: Radek Musil v Číně vybojoval zlatou medaili v orientačním běhu na dlouhou vzdálenost

Radek Musil, liberecký hasič, v těchto dnech bojuje o nejcennější kovy v čínském městě Chengdu na Světových policejních a hasičských hrách (World Police and Fire Games).

Přečtěte siWPFG 2019 #3: Česká republika posbírala medaile i v týmovém závodu Ultimate Firefighter, zlato a bronz

Radek přijel do Číny bojovat v půlmaratonu a orientačním běhu. Hned v pátek se zúčastnil právě půlmaratonu, závod zaběhl s časem 1:34:54. Celá trať nebyla jednoduchá, místy bylo převýšení až 175 m. Počet účastníků se vyšplhal až nad 1000.

Radek statečně bojoval celý závod, v kategorii 40+ se umístil na 21. místě.

Děkuji za podporu všem doma a děkuji za možnost reprezentace našeho sboru v Číně. Doufám, že jsem nikoho nezklamal. Podmínky byly pro všechny stejné, dal jsem do toho vše. Nebylo třeba se šetřit,

vzkázal Radek.

Další den si ovšem spravil chuť v orientačním běhu, kde v kategorii 40–44 let obsadil první místo a veze do Libereckého kraje zaslouženou zlatou medaili.

Pod názvem Czech Police/Fire tým, který Radek utvořil na místě se závodníky z Vězeňské služby Světlá nad Sázavou, běželi také týmový běh. V něm se neumístili, ale běh si řádně užili. „V cíli jsme byli šťastní, a tak to má být, běh jsme si užili,“ sdělil Radek.

por. Bc. Lucie Hložková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet