Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2019 #5: Hasiči z Ústeckého kraje vybojovali další medaile: zlato, stříbro i bronz

Všichni, kdo znají varnsdorfského profesionálního hasiče Josefa Kroupu, jistě ví, že jde o zkušeného cyklistického závodníka. Na Světové hasičské a policejní hry si pravidelně bere i své kolo, i když to mnohdy při letecké přepravě přináší mnoho nečekaných problémů.

Přečtěte siWPFG 2019 #4: Radek Musil v Číně vybojoval zlatou medaili v orientačním běhu na dlouhou vzdálenost

Stejně na tom je i jeho kolega Jan Šeps, i on sbalil kolo do krabice a věřil cargu, že doletí v pořádku tam kam má. Ale dost povídání o letadlech…

Zlato!

V kategorii 45–49 závodu na horských kolech – cross country – byl Josef Kroupa znatelně nejlepší a s časem 0:35:07.063 měl na náročné trati celých padesát vteřin náskok před druhým kolegou ze Španělska. Na krku tak Pepovi ode dneška visí další zlatá medaile z napínavého zahraničního klání.

Jan Šeps to natřel všem Belgičanům a Číňanům (pro ty cyklistické závody zjevně nejsou to pravé…), výsledný čas 0:36:58.572 stačil na páté místo ve stejné kategorii.

Stříbro a bronz!

Zatímco varnsdorfáci bojovali na kolech, Tomáš Sobecký z Ústí nad Labem společně s Janem Hockem zápasili se soupeři. A to doslova. Oba dva jsou totiž zápasníci a ve čtvrtek na ně čekal závod ve volném stylu.

Tomáš Sobecký vybojoval ve své kategorii druhé místo a tedy stříbrnou medaili; Jan Hocko pak uhájil bronz.

Sdílet