Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2019 #6: Další medaile míří do České republiky, z řecko-římského zápasu i závodu Stair race

Další – a bohužel už poslední – medaile posbírali čeští hasiči na Světových policejních a hasičských hrách v Číně. Uspěli jak zápasníci, tak závodníci v disciplíně Stair race – výběhu do schodů.

Přečtěte siWPFG 2019 #5: Hasiči z Ústeckého kraje vybojovali další medaile: zlato, stříbro i bronz

Tomáš Sobecký z Ústí nad Labem vybojoval v řeckořímském zápasu zlatou medaili, varnsdorfský Jan Hocko na krk zavěsil další bronz, kdy nestačil pouze na dva lepší soupeře.

Radek Musil z Liberce si střihnul ještě skok do výšky, na soupeře v kategorii 40–44 si ale „nevyskočil“ a skončil na čtvrtém místě.

Úspěšní byli také hasiči v disciplíně Stair race, tedy výběhu do schodů. Jako jediný Čech získal zlatou medaili Michal Přecechtěl v kategorii nad 40 let a na stupních vítězů ho doplnil David Kubiš, který si na krk pověsil bronz.

V kategorii nad 45 let získal pro ČR bronzovou medaili Daniel Kouřil.

Jakákoliv medaile ze schodů visela hodně vysoko a to jen potvrdila kategorie do 30 let, kde pomýšlet na medaili mohli jen hasiči s časem pod 10 minut.

Pavel Kouřík obsadil 5. místo a na zlato mu chyběla téměř minuta, 14. a 15. místo obsadili Jan Haderka a Michal Brousil.

Všichni závodníci se podívali až za hranu svých sil a bylo to pro ně poprvé, kdy běželi tolik pater. Proto bronzová medaile z týmové soutěže v kategorii 18+ má obrovskou váhu, domácí Čína obsadila první a druhé místo.

Sdílet