Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Brněnští hasiči využívají velitelský automobil Škoda Karoq, pořídilo jim ho město

Statutární město Brno pořídilo pro Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje nový velitelský automobil Škoda Karoq. Vůz za 1 118 265 korun včetně DPH je dislokován na stanici Lidická.

Karoq ve výbavové verzi Style je poháněn přeplňovaným vznětovým čtyřválcem o objemu 2 litry a výkonu 110 kW. Agregát splňuje emisní normu Euro 6 a je spřažen s automatickou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Na místě levého zadního okna je instalována zásuvka Rettbox určená pro dobíjení a konzervaci akumulátorů vozidla i příslušenství.

Příslušenství je uloženo v kufru automobilu, najdeme mezi ním například dýchací techniku, světelné puky, vyváděcí masky, dokumentaci pro velitele zásahu, sadu reflexních vest pro štáb a podobně.

Automobil je vybaven tabletem s výjezdovým softwarem Gina.

Přečtěte siVelkokapacitní Scania brněnských hasičů disponuje natáčecí zadní nápravou a Cobrou, automobil dodala firma WISS Czech

Výstražné zařízení sestává z LED rampy modré barvy s integrovanou oranžovou sváděcí alejí a přídavných modrých světel v masce a v zadním nárazníku.

Do výbavy patří rovněž pohyblivý pracovní LED světlomet s magnetickým uchycením a dálkovým ovládáním.

Přečtěte siNové Scanie brněnských hasičů umí ovládat křižovatky, dodavatelem zářivě červených cisteren je firma WISS Czech

Karoq je fólií polepen do zářivě červeného odstínu RAL 3024.

Sdílet