Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oderští hasiči se vzdali svých peněz za pohotovost, pomohli nemocnému Šimonovi

Šek na 35 tisíc korun darovali hasiči města Odry u příležitosti slavnostního otevření nově vybudované hasičské zbrojnice nic netušící přítomné rodině malého Šimona, který trpí závažnou formou dětské epilepsie.

Šimonek se narodil jako zdravý chlapeček. V třetím měsíci života jako každé miminko podstoupil očkování, které vyvolalo jednu z nejzávažnějších forem dětské epilepsie. Od té doby se zastavil jeho psycho-motoricky vývoj.

Přečtěte siDobrovolní hasiči v Odrách se po více než dvou stech letech dočkali nové hasičské zbrojnice, moderní budova stála téměř 22 milionů

I přes mnoho hospitalizací na dětských neurologiích se nepodařilo najít lék, který by zmírnil či zastavil jeho každodenní mnohočetné agresivní záchvaty. Jeho péče je velice náročná jak fyzicky, tak psychicky.

Je odkázaný na 24hodinovou pomoc svých rodičů, kteří se o něj starají, jak nejlépe umí. V létě 2019 podstoupil 2 operace, které by mu mohly zmírnit průběh a četnost epileptických záchvatů. I přes to, že po tolika záchvatech denně je velmi vyčerpaný, tak dokáže své blízké obdařit svým kouzelným úsměvem.

Členové jednotky sboru dobrovolných hasičů města Odry se vzdali svých platů za pohotovost a podpořili tak finančně rodinu v náročné péči.

Sdílet